250MOTTO_Yarisma_1920x1080

AMAÇ
İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, 2023 yılında gireceğimiz 250. yaşımızı kutlamak amacıyla bir dizi faaliyete şimdiden başlamış bulunuyoruz. Bu niyetle yapılan “Motto Yarışması” da etkinliklerin başlangıç noktalarından birini oluşturmaktadır.
Üniversitemizin marka değerinin önemini vurgulamak, İTÜ markasının öne çıkan güçlü çağrışımlarına dikkat çekmek, ayırt edici özelliklerini ve alternatif potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla motto yarışması düzenlenmektedir.

KONU
İTÜ’nün güçlü deneyimini ve 250 yıla yayılan köklü birikimini, aynı zamanda geleceğe yönelik vizyonunu yansıtmayı hedefleyen, öz ve etkili bir motto ile İTÜ’yü anlatmak.

KATILIM
- Yarışma, tüm katılımcılara açıktır ve ücretsizdir.
- Yarışmaya katılan mottolar daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış ya da herhangi bir iletişim ya da reklam kampanyasında kullanılmamış, özgün olarak üretilmiş mottolar olmalıdırlar. Bu konuyla ilgili yasal sorumluluk katılımcılara aittir.
- Katılımcılar en fazla iki (2) mottoyla yarışmaya başvurabilirler. Katılımcılar, yarışmaya gönderdikleri mottoların kendilerine ait ve özgün olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.
- Mottolar Türkçe olacaktır. En çok beş (5) kelime ile sınırlı olacak şekilde, İTÜ kimliğini yansıtacak, ayırt edici ve akılda kalıcı olmasına dikkat edilmelidir.
- Aynı motto ile katılan farklı yarışmacıların dereceye girmesi durumunda, başvuru tarihi önce olan  motto esas alınır.
- Yarışma kurallarına uygun bulunmayan mottolar değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Yarışma takviminde belirtilen son başvuru tarihinden sonra teslim edilen başvurular kabul edilmeyecektir.
- Katılımcılar, yarışmada kullandıkları mottoların ödüle layık görülmesi durumunda tüm haklarının İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ait olacağını kabul ederler.
- Yarışmanın organizasyonuna veya sonuçlara yönelik hiçbir itiraz kabul görmeyecektir.
- Yarışma başvurusu www.250yil.itu.edu.tr web sitesinde yer alan “250. Yıl Motto Yarışması” kısmından yapılmaktadır.
- Yarışma sonunda ödül alan motto, bütün telif haklarıyla birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından alınmış gibi işlem görür. İTÜ; ödül alan veya sergilemeye değer görülen mottoların etkinliklerinde, eğitim faaliyetlerinde, afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndan doğan tüm telif haklarına bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.
- Katılımcılar, yaptıkları başvuruyla yukarıda belirtilmiş olan bütün şartları kabul ettiklerini beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.

• KATILIM TARİHLERİ
    • SEÇİM YÖNTEMİ